Vilka platser ska man besöka i Sverige?

Brukar du ofta resa utomlands under din årliga semester, kanske till och med flera gånger per år? I så fall kan du riskera att missa alla de vackra platser som Sverige har att bjuda på. Detta underbara, avlånga land har en mängd platser som bjuder på såväl oslagbar natur som rik kultur. Låt din nästa semester vara inom Sveriges gränser. Passar du på att besöka alla vackra ställen under sommarmånaderna, så kan du med lite tur lyckas pricka in rätt så att du får lite sol på näsan även här. Att inte resa runt i Sverige betyder att du missar väldigt mycket av vad landet har att bjuda på. Du lär helt enkelt inte känna ditt eget land.

Beroende på vart du åker i Sverige så varierar såväl vädret som naturen. Längst ner i söder finner du en klippig kust med vackert blått hav. Stora fält med odlingar, små landsbygder, men även pulserande storstäder. Längre upp i landet finner du fjäll som lämpar sig för skidåkning under vintern och för vandring under sommaren. Ännu längre upp i landet finns stora vidder täckta med snö och midnattssol. I Sverige finns det helt enkelt inget slut på allt som du kan uppleva. Istället för att boka en charterresa till ett land vid Medelhavet borde du istället ta tillfället i akt och resa runt och upptäcka Sverige. I den här artikeln kommer en del tips på de platser du absolut inte får missa!

Sveriges vackra huvudstad

Det är många som förknippar Stockholm med att strosa runt och shoppa på Drottninggatan, men Stockholm består utav så mycket mer, bland annat finns det ett flertal museum. Ett relativt nytt museum som lockar många besökare är ABBA-museet som bygger på det världskända popbandet. Dessutom finns det museum som Vasamuseet och Naturhistoriska riksmuseet. I Stockholm kan du även åka med Djurgårdsfärjan över till Gröna Lund och spendera en dag på huvudstadens största nöjespark. Besöker du staden med mindre bar, så kan istället ett besök på Skansen för att klappa de små djuren som lever där vara mer passande. Under sommarmånaderna kan du passa på att ta en båt ut till någon av de alla öarna i den vackra skärgården för att sola och bada.

Upplev ö-livet på Gotland

Vill du inte besöka en storstad utan istället se vacker natur kan du passa på att förlägga din semester till landets största ö. Mitt ute i Östersjön ligger fina Gotland med sin karakteristiska natur och små, mysiga städer. Hit passar många av svenskarna på att komma under de varma sommarmånaderna för att bada i havet och njuta av värmen. På Gotland ordnas också olika arrangemang som är populära att delta i. Är du politiskt intresserad kan du besöka Almedalsveckan som arrangeras i början av juli och har du medeltiden som ditt stora intresse kan du besöka Medeltidsveckan i augusti. Du kan även upptäcka det fina naturfenomenet raukar. Raukar är stenar formade av hav och vind.

Besök nordliga Kiruna

Om du vill komma långt upp i Sverige så kan du bege dig till Kiruna som ligger avlägset placerat i vackra omgivningar. Kiruna är extra fint att besöka under vintersäsongen då landskapet täcks av stora drivor av snö och natten är stjärnklar. Har du tur får du se ett färgglatt norrsken dansa fram över himlen. I och omkring Kiruna finns det mängder av aktiviteter att ta del av för den som vill uppleva naturen. Du kan åka hundspann, se renar vandra över kalfjällen eller pimpla. Dessutom kan du passa på att besöka Ishotellet, som nu för tiden har öppet året runt. Där kan du sova bland renfällar och isblock och andas in riktigt frisk luft.

Goa, glada Göteborg

Om du inte är intresserad av Stockholm kanske du hellre vill besöka Göteborg på den vackra västkusten. Här kan du spendera en heldag på Nordens största nöjespark Liseberg och åka alla dess karuseller. Vill du ta dig utanför storstaden finns den en mängd mindre städer längs med kusten att besöka. Dessutom har Göteborg en fantastiskt fin skärgård som du snabbt når med en kort båttur. Små fiskebyar samsas med varandra bland karga klippor på de små öarna. Passa på att äta skaldjur och bada i havet. Väl tillbaka i Göteborg kan du ta en rundtur i staden med den kända båten Paddan för en klassisk, guidad sightseeing längs stadens kanaler. Ja, Sverige har helt enkelt mycket att bjuda på!

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *