twitter facebook instagram youtube

Om Tack Sverige.

Tack Sverige är en podcast där Sveriges största idrottsprofiler berättar sin historia. Avsnitten i Tack Sverige bjuder på historier, både från uppväxten och karriären. Vi får ta del av framgångarna, medaljerna, men även motgångarna. Vi vill helt enkelt ta reda på mer om personerna bakom alla svenska medaljer och vad som brukar kallas för ”det svenska idrottsundret”. Svensk idrott är unik och vi tittar närmare på varför. Vi försöker även reda ut vad som gör Sverige så framgångsrika inom idrott.

Svensk idrott är som sagt speciell. En demokratisk folkrörelse med fler än 3 miljoner medlemmar från norr till söder. Med ideella krafter som tillsammans gör Svensk idrott till vad det är, kanske världens bästa? Det är åtminstone målet. Att ha mål är viktigt och här hittar du två mål med Tack Sverige:

  • Ett av målen är att lyfta intresset för svensk idrott samt att på den vägen få fler att idrotta. Genom att lyssna på de ledande profilerna inom olika idrotter hoppas jag att Tack Sverige kan inspirera och motivera fler till idrott. Vi tror starkt på idrottens roll i samhället och den kraften som finns i folkrörelsen, att förena individer och all glädje idrotten ger tillbaka.
  • Det andra målet med Tack Sverige är att samla in pengar till välgörenhet. Varje gäst i Tack Sverige får ge bort prylar som auktioneras ut (läs mer här) till förmån för välgörenhet. Tack Sveriges egen landslagströja (mer info här) signeras dessutom av samtliga idrottsprofiler och auktioneras ut till förmån för välgörenhet. Håll även utkik efter fler och andra engagemang för välgörenhet.

Projektet och podcasten Tack Sverige bedrivs ideellt, alltså på samma sätt som svensk idrott är uppbyggd.

 

 

Premiär.

Det är hösten 2015 och äntligen premiär för podcasten Tack Sverige. Tisdagen den 17/11 sänder vi första avsnittet. Vi gör det med Stefan Holm som gäst, olympisk mästare i höjdhopp och en av våra främsta idrottare genom tiderna. Väldigt roligt att du hittade hit och vi önskar dig riktigt god lyssning!

Lyssna på avsnitt #1 – Stefan Holm här. (uppdaterad 151117)

Pssst… Redan nu finns en trailer ute inför Stefan Holm. Lyssna gärna direkt, den finns här nedanför. Prenumerera redan nu så missar du inga avsnitt. Länk till både RSS och iTunes finns här och nedanför huvudmenyn.

 

 

Allt har en början.

Mitt namn är Anton och det är jag som står bakom projektet och producerar podcasten Tack Sverige. Jag är född och uppvuxen i Karlstad.  2012 lämnade Värmland för studier i Linköping och slog mig sedan ned i Stockholm där jag bor idag.

Projektet Tack Sverige tog sin början hösten 2014 när fick jag en idé. Vid den tiden lyssnade jag precis som idag på många olika podcasts. Jag tyckte om det. Det spelade ingen roll om formatet var samtal mellan två vänner eller en intervjupodcast. Radioformatet har alltid fallit mig i smaken. Det är någonting fint över att själv behöva skapa sig en egen bild av samtalet.

Under hela mitt liv har idrotten legat mig varmt om hjärtat och det har varit en stor del av min uppväxt. För mig är idrott glädje och gemenskap, där vi alla deltar på lika villkor, och den bilden växer sig för mig allt starkare. Det var alltså ingen slump att många av poddarna jag lyssnade på berörde idrott på ett eller annat sätt, men det kunde nästan lika gärna handla om annat. För ett bra samtal eller diskussion är något man kan fastna i, oavsett ämne. Jag gillar helt enkelt samtalet, när man får prata till punkt och (nästan) aldrig blir avbruten.

SONY DSC

Den idé jag fick hösten 2014 var alltså att göra en egen podcast. Eller rättare sagt, tanken hade slagit mig tidigare men lika snabbt hade jag viftat bort den. Jag hade alltid undrar hur, nu har jag svaret. Jag vill ta reda på mer om svensk idrott, människorna bakom medaljerna och vad som gör Sverige till ett så framgångsrikt idrottsland.

Vill du komma i kontakt med mig nås jag enklast via mail (kontakt@tacksverige.nu) eller på sociala medier. Berätta gärna vad du tycker, ge förslag på gäster eller ta upp något annat ni funderar över. Allt gott!

Hälsningar, Anton Edman

 

 

Tack Sverige för välgörenhet.

Tack Sverige är mer än en podcast. Tack Sverige är ett projekt för välgörenhet. Sverige är ett land med fler och bättre möjligheter än många andra länder. Därav blev namnet på projektet och podcasten Tack Sverige. Tack Sverige kommer alltså att ge underhållande intervjuer men även samla in pengar till förmån för välgörenhet. Det är möjligt med hjälp av idrottarna själva. Varje idrottsprofil som gästar podcasten får ge bort en pryl som auktioneras ut till förmån för välgörenhet. Du som lyssnare har alltså chansen att lägga beslag på prylar från våra största idrottsprofiler. Intäkterna kommer dessutom att göra skillnad. Gästen väljer själv var pengarna ska gå och du hittar mer information under fliken ”Auktioner”.

 

 

Tack Sverige-tröjan 2015.

Tack Sverige har även sin egen svenska landslagströja. Denna tröja följer med på turné under alla avsnitt och signeras av samtliga deltagare i podcasten. Tröjan kommer alltså bli helt unik med en blandning av autografer från Sveriges största idrottsprofiler. När podcasten Tack Sverige når 25 avsnitt kommer tröjan att auktioneras ut till förmån för välgörenhet. Exakt datum och mottagare av pengarna ber vi få återkomma till längre fram.

Håll utkik efter fler engagemang på hemsidan, i podcasten och på sociala medier.

ts-osign4 kopia

 

 

Svensk idrott.

Läs gärna mer om svensk idrott i ”Idrotten vill – Idrottsrörelsens idéprogram” av Riksidrottsförbundet. Antagen av RF-stämman 2009. Du hittar dokumentet i pdf-format här. För mer info, kolla gärna in följande länkar:

Titta även gärna på filmen ”Idrotten vill” av Riksidrottsförbundet som handlar om svensk idrott.

 

 

Har du några frågor? Kontakta oss gärna!