twitter facebook instagram youtube

Om Tack Sverige.

 

Tack Sverige är en podcast där Sveriges största idrottsprofiler berättar sin historia. Avsnitten i Tack Sverige bjuder på historier, både från uppväxten och karriären. Vi får ta del av framgångarna, medaljerna, men även motgångarna. Vi vill helt enkelt ta reda på mer om personerna bakom alla svenska medaljer och vad som brukar kallas för ”det svenska idrottsundret”. Svensk idrott är unik och vi tittar närmare på varför. Vi försöker även reda ut vad som gör Sverige så framgångsrika inom idrott.

Svensk idrott är som sagt speciell. En demokratisk folkrörelse med fler än 3 miljoner medlemmar från norr till söder. Med ideella krafter som tillsammans gör Svensk idrott till vad det är, kanske världens bästa? Det är åtminstone målet. Att ha mål är viktigt och här hittar du två mål med Tack Sverige:

  • Ett av målen är att lyfta intresset för svensk idrott samt att på den vägen få fler att idrotta. Genom att lyssna på de ledande profilerna inom olika idrotter hoppas vi att Tack Sverige kan inspirera och motivera fler till idrott. Jag tror starkt på idrottens roll i samhället och den kraften som finns i folkrörelsen, att förena individer och all glädje idrotten ger tillbaka.
  • Det andra målet med Tack Sverige är att samla in pengar till välgörenhet. Varje gäst i Tack Sverige får ge bort prylar som auktioneras ut (läs mer här) till förmån för välgörenhet. Tack Sveriges egen landslagströja (mer info här) signeras dessutom av samtliga idrottsprofiler och auktioneras ut till förmån för välgörenhet. Håll även utkik efter fler och andra engagemang för välgörenhet.

Projektet och podcasten Tack Sverige bedrivs ideellt, alltså på samma sätt som svensk idrott är uppbyggd.