twitter facebook instagram youtube

Allt har en början.

 

Mitt namn är Anton och det är jag som står bakom projektet och producerar podcasten Tack Sverige. Jag är född och uppvuxen i Karlstad.  2012 lämnade Värmland för studier i Linköping och slog mig sedan ned i Stockholm där jag bor idag.

Projektet Tack Sverige tog sin början hösten 2014 när fick jag en idé. Vid den tiden lyssnade jag precis som idag på många olika podcasts. Jag tyckte om det. Det spelade ingen roll om formatet var samtal mellan två vänner eller en intervjupodcast. Radioformatet har alltid fallit mig i smaken. Det är någonting fint över att själv behöva skapa sig en egen bild av samtalet.

Under hela mitt liv har idrotten legat mig varmt om hjärtat och det har varit en stor del av min uppväxt. För mig är idrott glädje och gemenskap, där vi alla deltar på lika villkor, och den bilden växer sig för mig allt starkare. Det var alltså ingen slump att många av poddarna jag lyssnade på berörde idrott på ett eller annat sätt, men det kunde nästan lika gärna handla om annat. För ett bra samtal eller diskussion är något man kan fastna i, oavsett ämne. Jag gillar helt enkelt samtalet, när man får prata till punkt och (nästan) aldrig blir avbruten.

SONY DSC

Den idé jag fick hösten 2014 var alltså att göra en egen podcast. Eller rättare sagt, tanken hade slagit mig tidigare men lika snabbt hade jag viftat bort den. Jag hade alltid undrar hur, nu har jag svaret. Jag vill ta reda på mer om svensk idrott, människorna bakom medaljerna och vad som gör Sverige till ett så framgångsrikt idrottsland.

Vill du komma i kontakt med mig nås jag enklast via mail (kontakt@tacksverige.nu) eller på sociala medier. Berätta gärna vad du tycker, ge förslag på gäster eller ta upp något annat ni funderar över. Allt gott!

Hälsningar, Anton Edman